Paikka: NPKH:n maja

Ohjaaja: Tamskin + Herwoodin hauvojen Jonna Paajaste (etukäteen laitettu viestiä ohjaajalle, mikä ongelma seuraamisessa ja mikä iltapvän valitussa ongelmaliikkeessä)

Seuraaminen: oli kaikille yhteinen aloitusliike, johon jokainen sai käyttää 20min. Ensin katsottiin missä mennään ja miltä seuraaminen nykytilassaan näyttää. Perusasennosta kehuja.Liikkeelle lähdössä Sari K:n neuvoma "anna ensin seuraa käsky ja lähde vasta sitten perään liikkeelle" on toiminut, koska nyt Manu on hereillä liikkeelle lähtiessä.Lyhyet matkat seurasi hyvin, mutta mielenkiintoinen ilmiö,kun otin pidemmän matkan: alkuun hyvä - katsekontakti putosi- mutta palasi hetken kuluttua ja pysyi taas hyvänä!!  Jonnan mielestä Manu selkeästi tarkistaa välillä,että minne ollaan menossa ettei törmättäisi mihinkään. Palkkaukseen huomiota. Treenattiin myös käännöksiä, joissa allekirj pitää huomioida, ettei kulmasta tule liian jyrkkä vaan lyhentää vähän askelta. Käännökset yllättävän hyvin ja pysyi katsekontaktissa. Tuntuisi jotenkin Jonnan mukaan jopa kaipaavan käännöksiä ja seuraamisen "yllättävyyttä " eli ei aina samaa suoraa vaan enemmänkin "koskaan ei tiedä, mennäänkö nyt suoraan vai käännytäänkö", jotta mielenkiinto pysyisi yllä nyt,kun perusteet kuitenkin hallussa. Paljon pohdittavaa jälleen kerran + hyviä huomioita ohjaajan toimimiseen.

Liikkeestä seisominen: tämä ikuinen murheenkryyni onkin nyt lähtenyt sujumaan ihan viikossa =D Ei voi olla kuin tyytyväinen.Treenissä ensin takaperin kävelyssä naksuttelua seisomisesta. Jonnan ohje: komento - käsiliike - naks & palkka, koska tällä hetkellä käsky + käsiliike tulevat liian yhtäaikaa ja käsiliike voittaa komentoni, joten vahvistetaan odo-käskyä käsiliikkeen kautta joka kuitenkin on vahvempi "pakote". Ja näin se lähtikin hyvin rullaamaan.Näytin myös, miten varsinainen liikkeestä seisominen meillä menee ja niinhän siinä sitten kävi, että Manu jäi kun jäikin hienosti odo-käskystä seisomaan minun jatkaessani matkaa =D=D Alkuviikon treenitapahtuma ei siis ollut sattuma ja Jonnan mukaan jäi vielä hyvin terävästi seisomaan, joten -> treeneissä voipi ottaa alkuun muutamia takaperin / sivuttain kävelyjä ja sitten ruveta kyllä jo hiljalleen pääsemään niistä pois ja naksuttelemaan liikkeestä seisomisesta.

Nouto: Koska liikkeestä seisomisia ei viitsitty 20min toistaa, otimme myös tutustumista noutokapulaan,joka EI TOD ole Manun lempijuttuja..=/ Olemme kotona iltaisin muutaman viikon ajan aloittaneet siitä, että naks kun edes katsoo kapulaa, sitten istuma-asentotreeniä,että malttaisi olla rauhassa edessäni ja nyt naksutellut siitä,kun avaa suutaan.Kentällä tuli hyvin eteeni ja avasi suutaan & otti hetkeksi suuhun.Pitoa ei ole, mutta kokeilimme myös niin, että laskin kapulan maahan  ja Manu nosti kuin nostikin kapulaa ylös maasta, josta kovasti kehuja. Jatkossa edelleen treenausta nostoihin + jatkossa siitä, että nostaa kädelleni. Liike meinaa mennä helposti siihen, että vain nopeasti tarttuu ja irrottaa eli ns. "näykkäisee kapulaa". Tätä täytynee myös Sarin kanssa yksilötreeneissä pohtia & haastetta riittää =)

Ennakkoon en tiennyt Jonnasta mitään, mutta kokemus oli hyvinkin positiivinen ja taas tuli hyviä vinkkejä =)