Vuoden vaihde vierähti hyvin pienellä toko-treenauksella ja rentoutuessa. Manukin on selvästi nauttinut pyhistä ja maaseudulla olemisesta. Pidempien lenkkien tekeminen jäi vähäisemmälle -20 / -30 asteen pakkasten takia, mutta toivottavasti keli pian lauhtuu ja päästään taas kunnolla tuulettumaan.

Tavoitteet ja haaveet

YLEISTÄ

Suurin toive on, että tuleva vuosi olisi Manulle suopea terveyden suhteen. Toivoisin, että eläinlääkärikuluvakuutus olisi ns. "turha" tänä vuonna =) Terveyden ja luonteen puolesta mietityttää kastraatio, jota olen jo selvitellyt lähinnä operaation hintoja / mahd operoijaa osalta. Saattaapi olla jossain kohtaa ajankohtainen =) Odotan enemmän kuin innolla kesää, jolloin aion satsata pitkien lenkkien, kävely ja hölkkä, tekemiseen, pyörälenkkeihin, metsäkävelyyn jne. , jotta saadaan meidän molempien yleiskuntoa kohoamaan. Koitamme myös osallistua Tampereen shelttiväen yhteislenkeille mahdollisimman usein, koska siellä Manu pääsee päästämään höyryjä ja nauttimaan toisten shelttien seurasta täysin rinnoin =) Harrastepuolella toivoisin meidän pääsevän kokeilemaan paimennusta sekä mejää (Miia, vink vink .. Lapin metsistä saatu kipinä! ), jotta saataisiin tätä meidän lajirepertuaaria vähän laajemmaksi.

 

TOKO

Suurimmat odotukset tälle vuodelle on ehdottomasti asetettu tokoon ja nimenomaan kevään treenaamiseen, jossa koitamme hioa ALOn seuraamisen, paikkamakuun ja jäävät liikkeet siihen malliin, että touko/kesäkuussa voisimme startata ensimmäisissä kisoissa.Lisäksi aloittelemme jo AVOn liikkeiden harjoittelua samalla ja siellä suurimman haasteen tulee ehdottomasti tuomaan nouto =/ Voihan väylääminen vieköön.. millä tolta duracellilta saa sen pois??!! Tulemme varmasti "kilauttamaan kaverilleni" Sarille tässä kohtaa ja pyytämään APUA !! =D Kerran.. jos toisenkin..

Treenailua jatkamme kevään osalta Kravin maneesilla mukavan treeniporukan kanssa ja siellä varmasti tulee myös kisanomaisia treenejä kevään mittaan + häiriöharjoituksia, joita ehdottomasti tarvitsemme. Jatkossa yritän saada myös toko-treeneistä enemmän videopätkää, josta selkeämmin pystyisi seuraamaan, miten harjoittelu etenee ja missä ongelmat piilevät. Videoita on myös mukava seurailla jälkikäteen =) Treeniblogiin koitan saada aina vkon päätteeksi tehdyt treenit listattua ja joka kuukausi asetettua jonkun pienen tavoitteen, jonka koitamme treenata kuntoon. Käsittämätöntä, miten toko-kärpänen on purrut meihin molempiin =)

 

AGILITY

Laji, joka alunperin oli ehdoton ykkönen, on nyt selkeä kakkonen meidän osalta tällä hetkellä. Harjoittelu on jatkunut säännöllisesti koko talven 1 x vkossa maanantaisin Meirän hallissa Kati D:n johdolla ja harjoittelun positiivinen asia on ehdottomasti keppiharjoittelun edistyminen sekä kontaktien alastulon hyvä 2 on 2 off, jota tarjoaa jopa kotona jalkarahilta alaspäin palkan toivossa vähän väliä ;) Hassu shellie!

Talviharjoittelu jatkuu 1 x vkossa Meirän hallissa ja tavoitteena esteiden osalta saada keinuharjoittelua etenemään sekä kepit mahdollisimman hyvälle mallille. Toisin sanoen, VERKOT POIS =) Tämän jälkeen lähdetään vahvistamaan myös eri tulokulmia ja irtoamista kepeille, jahka saadaan vauhtia ja varmuutta keppeihin. Toivoisin kovasti, että kepit on hallussa ennen kesää, jotta voisimme jatkaa treenausta ulkona omatoimisesti.

Lisäksi olen miettynyt, että kilpailu-uran aloittaminen saattanee ja kannattanee siirtää vuoden 2012 tavoitteisiin, sillä tällä hetkellä Manu päästelee höyryjä kentällä jatkuvalla syötöllä eikä tahdo keskittyä treenaamiseen, edes niihin helppoihin kuvioihin. Tämä tekee ihan perusohjauskuvioiden ja irtoamisen harjoittelun kovasti vaikeaksi ja mietittäväksi tulee, siirtyisimmekö jatkossa NPKH:n ns alkeisryhmään treenaamaan ihan perusteita ohjauskuvioiden ja irtoamisen osalta, koska juuri NYT tuntuu siltä, että viimeisen kuukauden ajan treenit ovat menneet totaalisesti penkin alle. Vaativammat ohjauskuviot eivät onnistu ohjaajalta ja se saa Manun kuumenemaan ja sen jälkeen M lyö ihan leikiksi koko harjoittelun. Myös hyppäämiseen on tullut takapakkia ja medikorkeuden esteet suoritetaan nykyään alittamalla ylittämisen sijaan =/ Näin ollen paluu alkuun senkin osalta! Turhautuminen osaltani näkyy myös Manussa ja sen takia on ollut helpompi jättää treenipäiväkirjakin kirjoittamatta, koska treeneistä ei yksinkertaisesti ole mitään hyvää kerrottavaa =(

Näin ollen PÄÄTAVOITE opetella esteet kevään / kesän aikana, mahdollisesti käydä mölliluokassa kokeilemassa, mikäli tuntuu siltä, mutta varsinaista kilpailu-uraa emme mitä luultavimmin starttaa. Koitamme siis taktiikkaa "nauti lajista ja puuhastele sen parissa" enemmin kuin tosimielellä treenausta.