Päätimme lähteä mukaan möllitoko-kisoihin Ylöjärvelle, jotta saataisiin vähän tietoa, missä vaiheessa harjoittelussa mennään ja kuinka hyvin juniori sietää häiriötä. Kisassa oli kaksi luokkaa: mölli- alo sekä mölleistä möllein, johon osallistuimme.

Liikkeet luokassa olivat:

luoksepäästävyys, paikkamakuu hihnassa 1min, luoksetulo, liikkeestä seisominen tai maahanmeno (sai valita, kumman tekee) sekä hyppy. Liikkurina sekä tuomari toimi Krista Karhu Koirakoutsi- nimisestä firmasta Ylöjärveltä. Kisaan osallistui loppujen lopuksi 13 koirakkoa ( 12 oli starttilistalla) ja koirat kisasivat ryhmissä, joita oli 3 kpl (4-5 koiraa per ryhmä). Kaikki ryhmät alkoivat luoksepäästävyydellä ja heti perään paikkamakuu. Tässä luokassa liikkeiden välissä sai palkata namilla tai lelulla, mutta liikkeiden aikaisesta palkkauksesta vähennetään pisteitä.

Olimme 2.ryhmän ensimmäinen koirakko ja tältä näyttivät meidän tulokset / arvostelulappu:

Luoksepäästävyys: 10

-kehään mentäessä antoi tuomarin hienosti silitellä. Pientä luimuilua korvissa oli havaittavissa eli hiukan jännitti uutta ihmistä, mutta selkeästi parempi tilanne kuin aiemmin on treeneissä ollut eli ei peruuttanut eikä hyppinyt tuomaria vasten. Rivissä tehdyssä luoksepäästävyydessä istui hienosti vierelläni ja tuomarin lähtiessä pois nousi vähän ylös, mutta pysyi Manuksi hienosti paikallaan! Lisää totuttelua, etenkin miehiin, joita vierastaa varmasti enemmän, kuin naistuomaria!

Paikallamakuu: 10

-sivulta maahan ensimmäisellä komennolla ja siitä siirtyminen ohjeistuksen mukaan parin metrin päähän koiran eteen hihnasta kiinni pitäen. Tällä varmisteltiin, ettei koirille jäisi epämukavia tilanteita, jos joku nousee ylös / ettei yksikään koira pääsisi toisen kimppuun. Edellisessä ryhmässä useampi koira nousi ylös, mutta meidän ryhmässä kaikki pysyivät hienosti 1min makuulla ja Manu tosi hienosti & rauhallisesti. Mikä positiivista, ei ennakoinut ja noussut sivulle, kun tulin viereen vaan odotti käskyä ja nousi ekalla ylös. Paljon vielä treeniä, mutta kotona tehty paikkamakuutreeni on tuottanut tulosta!!

Seuraaminen: 9

- ei huonoa,  mutta ei kyllä terävintäkään manua =/ Käännökset + täyskäännös hieman löysästi ja juoksussa "matkusti" vierellä. Seuraamisen heikkoudet eivät olleet yllätyksiä, mutta siihen nähden, että ei todellakaan olla treenattu noin pitkiä pätkiä, suoritus meni mielestäni meiltä hyvin! Tiukka seuraamisharjoittelu kesää kohti alkakoon! Asiaan teki pientä haastetta se, että alueelle oli muutama koira tainnut päästä merkkaamaan reviiriään ja nuori mies tietenkin nuuskutteli tuoksuja.. häiriönsietoa siis myös treenattava!

Liikkeestä seisominen: 9,5

- melko pätevä =) Hyvä seuraaminen alkuun ja käskystä odo jäi heti seisomaan ja odotti nätisti luoksetuloani. Puolikas vähennettiin siitä, että uutena ilmiönä teki pienen väistöliikkeen sivulle, kun palasin viereen. Tätä kyllä hieman ihmettelin, koska kotona on tehty nyt viime viikkoina sisätreeniä nimeomaan sen kanssa, että kestäisi seistessä häiriötä, eikä liikkuisi / väistäisi.. noh, emme murehdi asiaa vaan jatkamme ko. asian harjoittelua! Muuten todella hienosti seisoma-asennosta sivulle, ilman ennakointia =)

Luoksetulo: 10

- hyvä luoksetulo, mutta vauhtia olisi mielestäni saanut olla enemmän. Maneesitreeneissä on nimittäin väläytellyt sellaisia spurtteja luoksetulossa, että oksat pois, mutta nyt luoksetulo näytti mielestäni "sunnuntaimenolta" ja vähän varmistelulta. Ei huonolta, mutta petrausta ja RÄHINÄÄ kaivataan =D

Hyppy: 9,5

- rehellisyyden nimissä, tästä olisin vähentänyt meiltä ainakin tuon toisen puolikkaan.. sellasta sählinkiä.. tuomari seisoi aivan esteen toisella puolella oikeassa reunassa ja tuntui siltä, että Manu muisti vanhat treenit, joissa Sari-open kanssa hyppyytettiin sitä ees taas. Niinpä lähti hienosti hyppyyn sivultani ja "tsekkasi" tuomarin + kääntyi toisella odo-käskyllä odottamaan tuloani. Mielestäni kohtalainen suoritus, ei todellakaan parasta manua, mitä treeneissä on nähty. Paaaaljon varmuutta tähän ja siihen, että jää hypyn jälkeen odottamaan! Hyppyyn lähtö ei ollut ongelma, kuten puolella koirista luokassamme =)

Kokonaisvaikutelma: 10

Ja lopussa lukee, että kiinnitä erityisesti huomiota täyskäännöksiin ja niitä terävämmiksi sekä häiriönsietoa seuraamisessa paremmaksi. Isot kehut tuomarilta loppupalautteessa hyvästä yhteistyöstä koiran kanssa + koiran loistavasta asenteesta tokoon =D

Pisteet ehkä paremmat, kuin oltaisiin ansaittu, mutta hävittiin vain 1p voittajalle ja 3.sijalla oleva sai vain 130p eli hävisi kuitenkin 5,5p meille, joten.. sija olisi silti pysynyt! Alo-mölleihin vielä matkaa reilusti, mutta siellä seuraava startti, kunhan vain kisat järjestetään!! Koitan saada pientä videopätkää myöhemmin tänne =)