Perustreenien tilalla pidettiin tänään koulutus.Kouluttajana toimi Päivi Kilponen, joka kasvattaa shelttejä Kilpop-kennelnimellä. Koulutuksen tavoitteena oli saada meihin ohjaajiin VAUHTIA ja rohkeutta edetä reippaammin eikä jäädä odottelemaan koiraa.

Allekirjoittaneen kohdalla tuotti selkeästi tuskaa ottaa etäisyyttä Manuun ja luottaa siihen, että kyllä se shellie sieltä perässä tulee. Rata oli 1-2 luokan tasoa. Haasteena meillä keppien nopea ja virheetön suorittaminen. Manu on viime aikoina lähtenyt tulemaan toiseksi viimeisestä keppivälistä pois eli jättää lopun suorittamatta ja tämän takia en pysty irrottautumaan vierestä. Jatkossa harjoiteltava nopeutta, virheettömyyttä ja parantaa tulokulmia / ekaan väliin hakeutumista.

Radalla oma energia menee radan muistamiseen ja sen takia koiran tsemppaaminen / vauhdittaminen ja rohkaisu tahtoo jäädä, joten tämä harjoitus muistutti hyvin siitä :) Kaiken kaikkiaan saatiin hyvää palautetta suorituksista ja etenkin mallikelpoisesta keinusta & kontaktista ;)