Treenipaikka: Pirkkalan nurmikenttä

Ohjaaja: Sari Kärnä

Aloitimme tänään toko-treenauksen Sarin valvovan silmän alla ja tarvitsee kyllä heti sanoa, että tarpeeseen tuli + loistavaa opetusta!! Ensimmäisellä kerralla saimme jo valtavasti hyviä vinkkejä harjoitteluumme. Tästä on erittäin hyvä jatkaa kotitreenejä, koska kuten ilmi kävi ja alta näkyy, harjoiteltavaa piisaa =))

Kävimme liikkeitä läpi ja tässä harjoiteltavat asiat:

Luoksepäästävyys: Manun yli-innokkuuden "hallitseminen" eli kavereiden avulla lähdemme treenaamaan sivulla nätisti olemista palkan avulla. Ei liene ongelma supersyöppösheltilleni, joka varmasti kiinnittää huomion minuun, jos siitä vain on syötävää saatavilla! :)

Luoksetulo: Käskyn jälkeen luoksetulovauhti, joka on ollut ikuinen ongelmamme, vaikutti ihan hyvältä.Lopun sivulletulo jäi kun jäikin vinoon ja tässä treenikohta nro 1. -> paaaaljon sivulletuloja mm. kosketuskepillä avustaen, namilla kääntäen sekä takapään käytön harjoittelua -> pieniä käännöksiä perusasennosta taaksepäin, koira jalkojen välissä & namilla etupään kääntäminen. Tavoite saada Manu hahmottamaan, että sitä takaosaakin SAA ja PITÄÄ käyttää liikkeissä! Miehet.. niin kankeita ;)

Seuraaminen: Pienissä koepätkissä Manu kulki oikein reippaasti ja melko hyvällä kontaktilla. Ongelma enemmänkin ohjaajassa, joka ei EDELLEENKÄÄN osaa rauhoittua vaan säheltelee omiaan. Selkeyttä ohjaukseen-> liikkeessä kunnon alku- ja loppu. Matkaa lähdemme rakentelemaan taulukon mukaisesti eri tasoja apuna käyttäen, mikä varmasti helpottaa liikkeen etenemistä, jottemme ensi kesänä edelleen junnaa 8 askelta. Palkkausta myös hyvästä perusasennosta & hyvästä kontaktista liikkeelle lähtiessä.

Jäävät liikkeet: Katsoimme, miltä liikkeestä maahanmeno & seisominen näyttävät ja missä mennään tällä hetkellä. Maahanmeno Manun vahvuus ja nyt palkkausta nopeista maahanmenoista. Sama pätee seisomiseen, jossa koitan lähteä opettamaan Manulle hyvää & nopeaa seisomista nykyisen "hiipivän tiikerin" sijaan eli takaperin kävellen ja palkka lentää & kun oppii stoppaamaan nopeasti palkan heittämiseen lisätään mukaan käsky ODO.

Paikkamakuu: Otettiin loppuun yhdessä Sarin koirien kanssa. Sähelteli sivulla,mutta putosi hyvin maahan ja n.10-15 sek välein kävin palkkaamassa paikalla pysymisestä. Hyvin pysyi ja rauhassa seuraili vieressä olevia koiria & minun tekemisiäni. Makuuseen kestoa + ärsykkeiden sietoa, niin hyvä tulee!

Lisäksi keskustelimme istumisen treenaamisesta. Istuminen on ollut hautumassa, koska liike on mielestäni liian hidas. Kotiläksy lähteä naksuttelemaan istumisen tarjoamisesta.

Kaiken kaikkiaan erinomainen treenipäivä, joka antoi taas hurjasti motivaatiota treenaukseen!! Suunnitelma seuraavalle kuukaudelle:

-seuraamiseen hyvä tunnetila + kontakti ja keston treenausta taulukon mukaisesti, jos lähtee sujumaan

-jäävien liikkeiden nopea maahanmeno + seisominen

-perusasentoa varmemmaksi & takapään käyttöä -> kohta mainiosheltti taipuu vaikka mihin ;)

- iltaisin koitetaan naksutella istumista reippaammaksi & varmemmaksi