Paikka: Meirän halli

Ohjaaja: Kati D

Kyllä piisas vauhtia agilitys =) Mukavaa oli treenata ja näki, että Manu nautti oikein täysin rinnoin ja antoi palaa! Päivän teema oli yksittäisesteiden harjoittelu, mikä teki meille varsin hyvää!! Kenttä jaettiin kolmeen eri lohkoon: kepit, yksittäisesteelle hakeutuminen sanakäskyllä ( tarkistettiin, osaako hakeutua esteille muutenkin kuin käsi- ja vartalo-ohjauksella -> J. Suoknuutin mukaan toimii myös hyvänä aivojumppana koiralle mennä kentän keskelle ja sanoa koiralle joku este ja koiran tavoite löytää este pelkällä äänikomennolla) sekä kontaktiesteet (puomi + keinu). Treeneissä parityöskentelyä ja meillä parina Jenni ja Siru-sheltti.

Kepit: Nonnih, nyt se harjoittelu on virallisesti aloitettu ja oon kyllä soutanu ja huovannu ees taas tänn asian kanssa, mutta Kati ratkaisi meidän ongelman ja tänään aloitettiin kepit 12 kepin sarjalla laittamalla verkosta kuja. Alussa kujan varrella 3 namipaikkaa pitämään koiran etuosa alhaalla, jotta pujottelu sujuisi nopeammin + lopussa loppupalkka. Ensimmäisellä kertaa Manu ei meinannut koko kujalle edes mennä, mutta jahka keksi, että nakkeja on ilmaiseksi matkalla -> vauhtia riitti! =D Lähetyksiä eri kulmista ja molemmin puolin sekä lopussa vähennettiin palkkapaikkoja 2. Hyvällä motivaatiolla ja pää pysyi hyvin alhaalla pujottelun ajan. Loisto-oppilas!! Jopa vähän yli-innokas, koska olisi sännännyt jatkuvasti kujalle ;)

Yksittäisesteille hakeutuminen: radalla hyppyeste, putki ja rengas eri puolilla. Aluksi otettiin Manun kanssa komennolla "hyppy" ja hakeutuminen esteelle. Lähti erittäin innolla ja pienellä pääliikkeellä + lopussa jo pelkällä komennolla. Putkeen mainio säntäsi jo pelkällä komennolla kaukaakin. Vaihtelin siinä lähetyspaikkaa ja omaa seisomapaikkaani suhteessa Manuun vaikeuttaen harjoitetta. Loppuun rengas, josta tulikin varsinainen huvitus. Onnistui parhaiten äänikomennolla ja lisäsi siihen sitten innoissaan vielä edellisen tehtävän putken ja syöksyi valtavalla loikalla renkaasta =D Melkoinen naistennaurattaja..=) Lopputulos: koirani ei olekkaan niin blondi kuin mitä välillä antaa ymmärtää vaan osaa varsin hyvin esteet myös nimeltä, mikä tietenkin auttaa myös irtoamisen harjoittelua.

Puomi + keinu: Huoh..meninkö huutelemaan viimeksi, että kontaktit sujuu..noh, ne on nyt tauon aikana unohdettu totaalisesti. Alkuun n.12 toistoa pelkkää loppuosaa puomista ja siinä 2 on 2 off harjoittelua. Pysähtyy kyllä hienosti käskystä, mutta liian ylös =(( Kati-ohjaajamme huomasi minun komennoissani epäselvyyttä ja nyt siis painotan koko puomin ajan "kiipee" käskyä ja lopussa "top", jonka jälkeen vapautus "mennään" komennolla. Mikä ihme siinä on, että sitä rupeaa itse jarruttelemaan lopussa ja nyt siis Manu stoppaa sen takia liian aikaisin, koska ohjaaja ei liiku .. voi permanto. Hienosti lähtee kiipeämään puomille ja tulee lopunkin kontaktialueen loppuun asti, mutta lopun kontakti ei vielä ole sellainen kuin toivoisin -> kotitreeniä !!

Keinua muistuteltiin lopussa mieleen ja Kati-ohjaaja päässä apupalkkaajana ja lähetyksiä läheltä-kaukaa keinulle sanalla "keinu" ja sinnehän se ampaisi päähän nakkeja syömään =)) Rohkeasti juoksee loppuun asti. Jatkossa keinua ruvetaan laskemaan pikku hiljaa  /alla olevaa tukea siirtämään.