Edellisestä tokokokeesta onkin aikaa (toko SM kesäkuussa) ja jännityksellä lähdin kokeilemaan, onko kesän paikkamakuutreeni yhtään tuottanut tulosta. Muiden liikkeiden treenaus on jäänyt hyvin vähälle, koska kesällä on tarkoituksella keskitytty agilityyn. Kisapaikka Kangasala Suoraman kenttä (hiekkakenttä). Paikka olisi muuten ollut erinomainen, MUTTA.. alokasluokan kehän vieressä oli koko illan junioreiden jalkapalloharjoitukset (n.10m päässä, suora näköyhteys) ja lasten vanhemmat ajoivat autoillaan aivan kehän vierestä ja jopa kehän läpi!!! Lisäksi lapset juoksentelivat kehän ympärillä ja mopot huristelivat aivan vierestä. Eli häiriötekijöitä oli mielestäni aivan liikaa ja tilanne muistutti enemmän kaaosta kuin mitään muuta :)

Alokasluokassa 15 koirakkoa ja tilanteen takia tuomari Riitta Räsänen päätti muuttaa liikkeiden suoritusjärjestystä siten, että kaikilta koirilta otettiin aluksi luoksepäästävyys ja tämän jälkeen tehtiin yksilösuoritukset järjestyksessä: seuraaminen hihnassa, liikkeestä maahanmeno, luoksetulo, liikkeestä seisominen, seuraaminen ilman hihnaa ja hyppy.

Häiriöistä oli Manulle jonkin verran haittaa, mutta melko hyvin malttoi keskittyä tekemään yksilöliikkeitä. Alla pisteytykset:

Luoksepäästävyys: 10

- pientä ihmettelyä, mutta hyvin antoi tuomarin kosketella :)

Seuraaminen hihnassa: 9

- seuraamista ei olla juurikaan kesällä treenattu ja sen kyllä huomasi. Edisti ja kontakti tahtoi putoilla. Täyskäännöksissä peräpää ei kunnolla kääntynyt.

Liikkeestä maahanmeno: 9,5

- tässä seuraaminen hyvää ja kontakti pysyi hyvin. Putosi maahan hienosti käskystä ja nousi mielestäni ilman ennakointia sivulle, mutta tuomarin 0,5p pistevähennys siitä, että tuomarin mielestä ennakoi sivu-käskyä.

Luoksetulo: 8,5

- voi lapanen.. lähti hienosti käskystä luokse, mutta laukan sijasta vaihtoi n.4m ennen minua raviin ja jolkotteli sivulle :/ Tarkoittaa sitä, että vauhtiluoksetuloja ja yllätyksellisyyttä treenattava ennen seuraavaa koetta, jotta saadaan vanha hyvä vauhti takaisin :)

Liikkeestä seisominen: 10

-tuomarin mielestä erittäin hieno ja pätevä suoritus :) Ja olihan se!

Seuraaminen ilman hihnaa: 8,5

- selkeästi huonompi kuin hihnassa :( ensimmäisessä pysähdyksessä ei pysähtynyt vaan jatkoi matkaa ja kääntyi sivulle pikku hiljaa. Muutenkin kontakti ja käännökset huonompia kuin ensimmäisellä seuraamispätkällä.

Hyppy: 10

- hyvin lähti hyppyyn ja jäi odottamaan, eikä ennakoinut sivu-käskyä.

 

Paikkamakuu: 10

- tuomaria lainatakseni: " Tästä alkavat elämänne pisimmät 2 minuuttia". :) Putosi ensimmäisellä käskyllä maahan ja nyt käytössä ensimmäistä kertaa uusi paikkamakuukäsky "makuuuu" iloisella äänensävyllä. Manu 5 koiran keskimmäinen eli mol. puolin 2 koiraa. Alku oli erittäin lupaava ja 1 minuuttiin asti menikin tosi hienosti koko porukalla, mutta tämän jälkeen sileäkarvainen noutaja Manun oik puolella reunassa alkoi vinkumaan kovaa ja nousi seisomaan & rupesi puuhastelmaan omiaan, jolloin tuomari komensi omistajan hakemaan koiran. Oli melkoinen hengityksenpidätys, kun huomasin ko. koiran omistajan JUOKSEVAN hakemaan koiraansa ja olin satavarma, että Manu nousee ylös, mutta muuttui vain vähän levottomaksi ja malttoi pysyä maassa!!! Loppuosa 2 minuutista oli kyllä elämäni pisin. Oli se vaan mahtava tunne palata Manun vierelle ja käskystä ottaa sivulle :) Superhyperpaijaukset ja juhlimiset onnistuneesta paikkamakuusta ja jatkossa treenataan samalla metodilla, sillä selkeästi tuottaa tulosta! :)

Kokonaisvaikutelma: 9

- ei sitte niin mitään hajua, mistä pistevähennys tuli, koska tuomari mainitsi kohdallamme, että erinomaista ja näyttävää työskentelyä alokasluokan koirakoksi :/

Lopputulos: 185,5 / 200 pistettä, 1.tulos ja mikä hienointa, luokkavoitto + KP ja tokoruusuke :D

Tässä vielä linkki videoon:

www.youtube.com/watch

Nyt on sitte alokasluokasta kaksi ykköstulosta ja kolmatta lähdemme hakemaan Toijalasta 11.9, jolloin kisataan samalla pohjois-hämeen piirinmestaruuksista + epävirallisista joukkuemestaruuksista. Tarkoitus saada ko. kisaan kasaan Tavesille tokojoukkue ko. kisaan.