Oreniuksen Jouni Turusta oli kutsuttu kouluttamaan NPKH:n treenaajia viikonlopuksi ja osallistuimme Manun kanssa lauantaihin, koska Manu on selkeästi väsyneen oloinen kisoista ja treeneistä,joten päätin antaa sille sunnuntain lepoa ennen maanantain treenejä. Pohdin samalla, että taidan varata elo-syyskuulle jälleen ajan eläinft Elinalta, jotta saadaan poitsu kisakuntoon syksyn loppuja kisoja varten.

Koulutusrata oli 3.luokan rata ja esteitä radalla 21. Koulutuksessa keskityimme löytämään jokaisen koiran kohdalla nopeimman tavan ohjata eri kohtia radassa ja Jouni kellotti pätkiä & antoi tiukkaa palautetta ohjauksesta. Pakko sanoa, että toivottavasti emme aikoihin päädy kolmosiin, koska kapasiteetti ei selkeästikkään riitä vielä sille tasolle kummankaan osalta :)

Ohjauksen isoin anti minulle oli vartalon käyttö ohjauksessa. Käsienkäytönongelman olen jo tiedostanutkin, mutta Jounin mukaan Manu on erittäin herkkä koira ja lukee vartaloani äärettömän tarkkaan ja koska vartaloni useimmiten on jyrkästi kohti estettä eikä kohden koiraa ja käänny liikkeen mukana, niin siitä johtuen Manu saattaa tehdän kiellon esteelle. Pehmeyttä, oikeaa suuntaa ja lisäksi rohkeutta koiralle tehdä omiakin ratkaisuja + irrota edessä olevalle esteelle -> tässä meidän treenattavat asiat. Oma liikkeeni myös pysähtyy monesti ennen estettä, mikä voi aiheuttaa kiellon eli liikkeen tulisi paremmin jatkua.

Koulutuksessa tuli PALJON hyviä vinkkejä, miten voisin erilaisia tilanteita ohjata / harjoitella, joten koulutuksesta sai hyvin irti. Näitä sitten hiomaan syksyllä / talvella :)